Terugblik Racketgolf

Racketgolf

Op zaterdag 21 september heeft een groep van 10 TVG-leden kennis gemaakt met racketgolf; een combinatie van tennis en golf. We hebben dit spel gespeeld op de kleine baan met 14 holes van Golfpark Almkreek in Almkerk.

Na een lekker kopje koffie of thee op het zonnige terras was er een uitleg van het spel door ‘golfpro’ Fred. Vervolgens  ging iedereen enthousiast aan de slag.
Met een tennisracket werd de tennisbal richting het vlaggetje op de green geslagen. Ook voor ervaren tennissers was dit een uitdaging. Regelmatig verdwenen tennisballen in het water, in de struiken of in een zandbunker.

Als de tennisbal op de green was geland dan werd deze verwisseld voor een golfbal. Uiterste concentratie was vereist om vervolgens met een golfclub (een putter voor de kenners) de golfbal voorzichtig in de hole te slaan. Dat ging over het algemeen best goed.

Pauline Schouwenaars was de winnaar; zij had het minst aantal
slagen nodig om alle 14 holes te bereiken. Proficiat, knap gedaan!

Na 2,5 uur spelen op de baan waren een drankje en borrelhapjes vanuit TVG zeer verdiend. Een gezellige afsluiting van een mooie middag met een leuk spel, prachtig weer en een relaxte sfeer.
Iedereen was het ermee eens: volgend jaar gaan we weer!

Fred de Ruijter en Anita Korporaal
(bestuur en activiteitencommissie)